Stari papir za nove udžbenike

Stari papir za nove udžbenike

Stari papir za nove udžbenike

Hrvatski Caritas pokrenuo je akciju “Spremni za dobro!” kojom želi pomoći u nabavi novih školskih udžbenika za iduću školsku godinu. Akcija prikupljanja starih školskih udžbenika, radnih i ostalih učeničkih bilježnica, časopisa i novina trajat će od 10. do 30. lipnja. U akciju su diljem Hrvatske uključeni tvrtka Unijapapir i lanac trgovina Lidl.

Papir će se prikupljati u osnovnim i srednjim školama posljednjih dana nastave, a svi se građani mogu uključiti i tako da papir ostave u trgovinama Lidl. Tvrtka Unijapapir pokupit će i otkupiti sakupljeni papir, a tim će novcem Caritas pomoći najpotrebnijim obiteljima da kupe nove udžbenike koji se uvode u sljedećoj školskoj godini. Caritas će formirati Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora, a sredstva će preko mreže nad/biskupijskih Caritasa biti usmjerena korisnicima u svim krajevima Hrvatske.

 

Ciljevi akcije “Spremni za dobro!” trojaki su:

–          pomoći učenicima iz siromašnih obitelji koji neće biti obuhvaćeni drugim mehanizmima potpore;

–          razvijati svijest o odgovornosti za stvoreno, osobito u djece i mladih;

–          mobilizirati zajednicu oko dobra, snažiti zajedništvo, solidarnost i vjeru da zajedno možemo biti nositelji promjena nabolje, napose za najranjivije društvene skupine.

Vjerujemo da je vrijeme teškoća – koje ovih dana osobito pogađaju našu braću i sestre na istoku Slavonije – ujedno i test vjerodostojnosti naše djelatne ljubavi. S teškoćama će se ujesen, s početkom školske godine i nabavom novih udžbenika i školskog pribora, susresti i brojne obitelji naših školaraca. Pripremimo se navrijeme da im budemo pravi bližnji!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.