Ukrasna keramika za riječki Hospicij

Keramika za Hospicij

Keramika za Hospicij

Riječki Hospicij Marija Kozulić u danima uoči sv. Vida, zaštitnika nadbiskupije, otvorio je izložbeno-prodajni štand na Korzu na kojemu se mogu kupiti keramički ukrasni predmeti. Umjetnički radovi u keramici donacija su Udruge za kreativno stvaralaštvo „RI-KE“ i galerije „Ri Art“. Od srijede 11. do subote 14. lipnja kupnjom na štandu Hospicija na Korzu možete pomoći rad ove ustanove za palijativnu skrb.

Autori se keramikom bave iz hobija, a izlažu u galeriji „Ri Art“ koju vodi Lada Perović, ujedno i predsjednica Udruge „RI-KE“. Radove u keramici napravili su Lada Perović, Dijana Trtanj, Mira Jurišić, Vesna Trbović, Boris Sušanj, Gabrijela Knežević, Nurye Kamila Al Kindy, Ratka Sulejmani i Biserka Popeskić. „To radimo iz ljubavi prema oblikovanju i želje da izrazimo neko svoje umjetničko nadahnuće“, rekli su članovi koji su izrazili zadovoljstvo što će ovom akcijom ti radovi u konačnici imati humanitarnu dimenziju.

Ravnateljica Hospicija, prve samostalne ustanove za palijativnu skrb u Hrvatskoj koja je za korisnike besplatna, s. Danijela Orbanić pri susretu s članicama Udruge zahvalila je na donaciji. Podsjetila je da troškove hospicija u velikoj mjeri pokriva Ministarstvo zdravlja, odnosno Zavod za zdravstveno osiguranje, ali dio troškova snosi i Riječka nadbiskupija. Caritas nadbiskupije osnivač je Hospicija koji je prije godinu i po započeo s radom, a uređen je u zgradi koju je do tada koristila Teologija u Rijeci. „U Hospicij uvijek moramo ulagati jer želimo udovoljiti željama korisnika, a sredstva kojima raspolažemo ne mogu pokriti baš svaku potrebu. Nama je cilj da se  naši korisnici osjećaju što je ugodnije moguće, stoga je i svaka donacija dobrodošla kako bi nekome u teškoj bolesti uljepšali njegove možda posljednje dane“, rekla je s. Danijela.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.