“Sve je moguće!”

Narukvice za 1000 radosti

Narukvice za 1000 radosti

Božićnu akciju “Za 1000 radosti” ove godine Hrvatski Caritas provodi pod nazivom: “Sve je moguće!” Vjerujemo da  upravo u blagdanskom razdoblju – kad slaveći Božić slavimo djelatnu i velikodušnu ljubav i, zahvalni za ono što smo primili, zauzvrat darujemo bližnje – potrebno je podsjetiti se i ohrabriti da kad vjerujemo, sve postaje moguće.

Pozivamo hrvatske tvrtke i građane, Vladu Republike Hrvatske, jedinice lokalne uprave i samouprave, ustanove i udruge na uključenje u akciju „Za 1000 radosti“. Voljeli bismo da zajedno možemo uvjeriti naše siromašne sugrađane kako u svojim nevoljama, oskudici i bolesti nisu sami. Da u Hrvatskoj ima dovoljno socijalno osjetljivih, sućutnih ljudi, tvrtki, udruga, koji su im spremni priskočiti upomoć i učiniti da se njihova patnja ublaži. Da se i usred njihove usamljenosti, siromaštva i razočaranja u blagdansko vrijeme  može roditi nova nada.

Sredstvima prikupljenima akcijom „Za 1000 radosti“ Hrvatski je Caritas, putem mreže  nad/biskupijskih i župnih Caritasa, proteklih godina pomogao tisućama obitelji, a i ove godine želi  dosegnuti najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske.

Narukvice u škole, vrtiće i župe

I ove godine na poseban se način u akciji “Za 1000 radosti” obraćamo djeci i mladima. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta svim osnovnim i srednjim školama preporučilo je da se u akciju uključe i iskoriste ju u odgojno-obrazovnom procesu, prepoznajući kako u njoj djeca i mladi razvijaju vrijednosti solidarnosti, uzajamnosti, požrtvovnosti,  nesebičnosti i socijalne osjetljivosti, te uče postajati nositeljima promjena u društvu – počinjući od svoje lokalne sredine.

U škole je poslano više od 550.000 narukvica u 10 različitih boja, koje uz naziv akcije “Sve je moguće!” nose prigodne poruke poput:dajem sve od sebe, ne bojim se budućnosti, stvaram slobodno, usudim se sanjati, hrabro se mijenjam, vjerujem u ljubav… Noseći ih, učenici i učenice podsjećaju i sebe i druge da ako vjeruju, sve postaje moguće. Dijelom novca koji prilozima za narukvice prikupe, učenici i njihovi nastavnici sami odgovaraju na prepoznate potrebe obitelji u vlastitoj školskoj ili lokalnoj sredini. Drugim dijelom, solidarno, putem Caritasove mreže pomažu siromašnim obiteljima diljem Hrvatske.

U akciju su se uz preporuku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport uključili i zagrebački dječji vrtići, a akcija je otvorena i za ostale zainteresirane vrtiće. Putem mreže nad/biskupijskih Caritasa 200.000 prigodnih narukvica za odrasle dostupno je i u župama/župnim Caritasima diljem Hrvatske.

 

Građani i tvrtke u akciju „Za 1000 radosti“ SVE JE MOGUĆE mogu se uključiti:

  • novčanom uplatom na račun Hrvatskog Caritasa IBAN: HR4023400091510126452, poziv na br. 7-14 (OIB 60100836848)
  • donacijom proizvoda ili usluga
  • pozivima na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen)
  • objavljivanjem informacija o akciji na mrežnoj stranici, intranetu, biltenu, novinama, elektroničkim medijima
  • on-line uplatama: www.caritas.hr
  • kupnjom prigodnih narukvica u školama i župama

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.