Pomagati je lako

Brojne donacije građana

Brojne donacije građana u hrani i novcu

Da je pomagati lako pokazali su građani tijekom prosinca brojnim donacijama u predblagdanskim i blagdanskim danima. Donirali su novac, hranu, higijenske potrepštine i ono najvažnije, ljubav i dobru volju, svjedočeći tako da su spremni pomoći drugome u nevolji. Pomagati je lako, bio je i naziv akcije Hrvatskog Caritasa i trgovina Lidl koja je trajala do 7. prosinca. Na području Riječke nadbiskupije u 6 Lidlovih trgovina građani su sakupili gotovo 3000 proizvoda koji su donirani nadbiskupijskom Caritasu u Rijeci. Pored toga trgovine Lidl dodale su paletu s 11 proizvoda za dodatnih 80 paketa koje je Caritas podijelio potrebnima. Ukupno je riječki Caritas u prosincu, iz ove akcije pripremio 350 paketa s trajnim prehrambenim proizvodima i higijenskim potrepštinama.  Paketi su uoči blagdana podijeljeni korisnicima Caritasovih programa i svima koji su došli na vrata ove nadbiskupijske ustanove.

Građani su se tijekom prosinca odlučili i novčanim donacijama pomoći Caritasu. U suradnji s Novim listom 12. prosinca distribuiran je letak s uplatnicom koja je potaknula gotovo 300 individualnih donacija.

Jedna je tvrtka putem Caritasa uplatila namjensku donaciju od 10.000 kuna za pomoć jednoj obitelji s petero djece. Novac će im biti uplaćivan obročno, za stan i režije, kroz sljedećih pola godine.

Djelatnici Caritasa zahvaljuju donatorima na povjerenju, a novac će biti utrošen za pomoć najpotrebnijima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.