Humanitarni karneval

Poziv na pomoć Prihvatilištu uputili meštar Toni i kraljica karnevala.

Poziv na pomoć Prihvatilištu uputili meštar Toni i kraljica karnevala.

Nakon završne maškarane povorke, Riječki karneval u akciji „Nasmiješena lica Riječkog karnevala“ ima i svoj humanitarni nastavak u korizmenom vremenu. Foto studio Kurti u Rijeci postavio je izložbu fotografija, a prihod od prodaje namijenjen je Prihvatilištu za beskućnike Ruže sv. Franje. „Želja nam je da se u akciju uključe sve maškarane skupine koje su sudjelovale na ovogodišnjem karnevalu. Kupnjom fotografije svoje skupine dobit će trajnu uspomenu svojeg nastupa i učiniti dobro djelo“, istaknuo je autor fotografija Nikola Kurti na konferenciji za novinare na kojoj je, 19. veljače u prostorijama Turističke zajednice, predstavljena akcija. Svi koji žele kupiti uokvirenu fotografiju karnevala i pomoći Prihvatilištu, uplatu će izvršiti izravno na njihov račun.

Na sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji pozvali su i legendarni karnevalski meštar Toni i kraljica karnevala Stella Paris. Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škrapa pozitivno se osvrnuo na sva događanja na ovogodišnjem karnevalu i dodao da se humanitarna dimenzija riječkih maškara očituje na više načina, kao npr. u tradicionalnom dragovoljnom darivanju krvi ili na humanitarnom maskiranom balu. Pozvao je također sve maskirane skupine, ali i sve druge građane da se uključe u ovu akciju kojom završavaju karnevalski dani.

Ispred Prihvatilišta, poziv na sudjelovanje u akciji uputila je djelatnica Dolores Turkalj te iznijela podatak da je u prošloj godini kroz Prihvatilište za beskućnike prošlo 67 osoba. S obzirom da je kapacitet Prihvatilišta samo 12 kreveta ta brojka govori o velikom postotku resocijaliziranih korisnika. U 7 godina koliko prihvatilište djeluje, zbrinuto je preko 500 osoba. Upravo je resocijalizacija krajnji cilj djelovanja Prihvatilišta te je za provođenje brojnih programa potrebna podrška donatora i dobrotvora. Prihvatilište ima dvoje stalnih djelatnika te oko 60 volontera.

U ponudi humanitarne akcije za pomoć Prihvatilištu je tisuću fotografija koje zainteresirani mogu pogledati u Foto studiju Kurti u Užarskoj ulici u središtu Rijeke ili na web stranici www.fotokurti.com. Nakon što izaberu fotografiju i format, uplatnicom će donirati iznos od 150, 70 ili 50 kuna izravno na račun Prihvatilišta te preuzeti uokvirenu fotografiju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.