Korizmeno odricanje za pomoć drugome

Korizmene kutijice za Caritas

Korizmene kutijice za Caritas

Korizmena akcija Caritasa i ove će se godine provoditi u svim župama Riječke nadbiskupije. Prikupljena novčana sredstva će, prema običaju, predstavnici svake župe prinijeti kao dar na misi posvete ulja na Veliku srijedu, 1. travnja u katedrali sv. Vida.

Nadbiskupijski Caritas prikupljenim će sredstvima nastaviti svoju pomoć najpotrebnijima. Pomoć Caritasa godišnje obuhvati oko 1000 korisnika i uključuje podjelu odjeće, ogrjeva, namještaja, ortopedskih i medicinskih pomagala, plaćanje dijela režija, kumstva na daljinu…. Za Božić i Uskrs nadbiskupijski Caritas pripremi dodatnih 1000 paketa s hranom i osnovnim namirnicama, koji se podijele potrebnima u svim župama nadbiskupije. Takvih se 1000 paketa priprema i uoči ovoga Uskrsa.

Kroz djelatnosti nadbiskupijskog Caritasa u protekloj godini pomoć je primilo 105 školaraca, 64 djece uključeno je u program Kumstva na daljinu, a tridesetak obitelji opskrbljeno je raznim potrepštinama za malu djecu (krevetići, kolica, igračke, pelene…). Više od stotinu osoba posudilo je invalidska kolica, hodalice, bolničke krevete ili antidekubitalne madrace, a pelene za odrasle redovito, 2 paketa mjesečno, prima 97 osoba. Pomoć Caritasa u kućanskim aparatima i namještaju stigla je u 150 kućanstava. Dvadesetak osoba svakoga dana zakuca na vrata Caritasa, a redovito im se podijeli odjeća i hrana. Caritas brine i o distribuciji donacija u Kuću utočišta sestara milosrdnica i Prihvatilište za beskućnike ili župne Caritase. Od ove jeseni u Caritasu je otvorena mogućnost savjetodavne i psihoterapijske pomoći korisnicima Caritasa te besplatni tečaj engleskog jezika. Jednokratnu novčanu pomoć za režije, drva, putne karte, vrtiće i sl. u 2014. godini primilo je 69 osoba.

Caritas pomaže svakoga dana i njegove se djelatnosti protežu na cijelu godinu, ali posebno su aktualne u vremenu uoči velikih kršćanskih blagdana, Božića i Uskrsa, kada su vjernici pozvani na obraćenje i preispitivanje odnosa prema Bogu i bližnjemu. Krist poziva da vjeru u njega pokažemo u svom odnosu prema bližnjima, posebno pomažući najpotrebnijima. Korizmena akcija Caritasa provodi se uz pomoć prepoznatljivih kutijica koje bi trebale ući u svaku obitelj i u koje se ubacuju novčani prilozi. Na učenje o solidarnosti i o potrebi pomaganja drugima posebno su pozvana djeca i mladi.

Pomažući rad Caritasa vaša pomoć stiže upravo do najpotrebnijih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.