Jubilarci uplatili donacije Caritasu

Jubilarac s urednicom Veronikom Reljac

Jubilarac s urednicom Veronikom Reljac

Riječki nadbiskup Ivan Devčić koji je proslavio 40. obljetnicu ređenja za svećenika i fra Franjo Emanuel Hoško, koji je navršio 50. godinu svećeništva u svojim slavljima nisu zaboravili pomoći potrebnima. Obojica su jubileje ovjekovječili izdavanjem knjige pa su prihode od prodaje namijenili karitativnim potrebama.

Nadbiskup Devčić knjigu svojih propovijedi i poruka za blagdan zaštitnika nadbiskupije, Grad u naručju sv. Vida, predstavio je 14. lipnja u katedrali. Od prodaje knjige sakupljeno je 4 000 kuna koje je nadbiskup  donirao Hospiciju.

Fra Emanuel zlatni jubilej proslavio je 28. lipnja u trsatskoj bazilici, u Svetištu Majke Božje Trsatske u kojem djeluje više od tri desetljeća. Uoči proslave jubileja, početkom lipnja u Kapeli zavjetnih darova na Trsatu predstavljena je knjiga „Bilješke iz riznice života“ koja govori o jubilarcu. Odmah nakon proslave jubileja u riječki Caritas stigla uplata od 3 000 kuna od fra Emanuela, s naznakom da sredstva želi donirati za stradale u Nepalu. Riječki Caritas će putem Caritasa internacionalis ta sredstva usmjeriti za pomoć stradalima u strašnim potresima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.