Pomagati je lako

Pomagati je lako u Sisku (5) “Pomagati je lako!” već je poznati naziv akcije koju uoči božićnih blagdana provode Hrvatski Caritas i trgovački lanac Lidl Hrvatska.

Akcija “Pomagati je lako” provodit će se na nacionalnoj razini u svim Lidl trgovinama od 20. listopada do 10. prosinca. Akcija uključuje sedamnaest nadbiskupijskih i biskupijskih Caritasa, kao i svih osamdeset i šest Lidlovih trgovina u Hrvatskoj. Kupci u Lidlovim trgovinama kupljene namirnice i ostale potrepštine koje žele darovati odlagat će za to predviđen prostor unutar trgovine, biskupijski Caritasi usmjeravat će ih svojim najpotrebnijim korisnicima. Po završetku akcije Lidl će dodatno za crkvene pučke kuhinje i prihvatilišta donirati namirnica u vrijednosti 100.000 kuna.

Pomagati je lako u Sisku (1)Ove je godine, peta u nizu akcija, 21. listopada krenula iz Sisačke biskupije. U prostorima biskupijskog Caritasa u Sisku akciju su predstavili ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, predsjednik Caritasa Sisačke biskupije mons. Franjo Ćuk, predsjednik Uprave Lidl Hrvatska Boris Lukšić, te predstavnici gradskih i županijskih vlasti.

Program svečanog početka humanitarne akcije vodila je Maja Vučić, a uveličan je i nastupom VIA “Lipe” te su za tu prigodu izloženi i crteži djece iz Dječjeg vrtića “Sisak Novi – Maslačak” i radovi djece OŠ “22. lipnja” iz Siska na temu pomaganja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.