Gosti iz Neussa posjetili Caritas

 

Gosti iz Neussa

Prijatelji Riječke nadbiskupije i Grada Rijeke iz njemačkog grada Neussa, 11. rujna posjetili su nadbiskupijski Caritas. Skupina od tridesetak župljana Neussa predvođenih župnikom Jochenom Königom tjedan dana boravila je u Domu pastoralnih susreta u Lovranu te su bili gosti Nadbiskupije i Grada i posjetili najvažnije ustanove. Prijatelji iz Neussa u više navrata iskazali su se kao dobrotvori, a povezanost Neussa i Rijeke seže nekoliko desetljeća unazad i do danas je svježa i trajna. Poveznica ovih dvaju gradova su sestre Družbe Presvetog Srca Isusova koje su u vrijeme komunističkog izganstva iz Rijeke živjele i radile u tom njemačkom gradu.

Ravnatelj Caritasa mons. Nikola Uravić gostima je predstavio aktivnosti središnjice nadbiskupijskog Caritasa te specijaliziranih ustanova koje brinu o umirućima, siromašnima, beskućnicima i žrtvama obiteljskog nasilja. Posebno je istaknuo projekt Obitelji za obitelji u kojemu, na principu neke vrste kumstva, donatori redovito pomažu dodijeljenom djetetu i njegovoj obitelji. O projektu je govorila voditeljica Slađana Tuftan.

Gosti iz Neussa pohvalili su brigu mjesne Crkve za najugroženije te ponudili svoju pomoć u raznim projektima, a kao dokaz dobre volje odmah su izrazili spremnost da se prihvate jednog kumstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.