Caritasove akcije u došašću

„Caritas počinje s tobom“, moto je Caritasa Riječke nadbiskupije kojim želi potaknuti sve ljude dobre volje da pomognu Caritasu kako bi ta ustanova mogla pomagati onima koji su u potrebi.

Caritas stoga poziva sve građane da u vremenu došašća sudjeluju u nekoj od dobrotvornih akcija Caritasa ili karitativnih ustanova, pokažu solidarnost s potrebitima i pomognu djelatnosti ovih ustanova. Prilika za to bit će pregršt u došašću, a valja istaknuti akciju Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“ koja se provodi u školama, sabirnu akciju u župama 16. prosinca za Nedjelju Caritasa i distribuciju letka s uplatnicom u suradnji s Novim listom koji izlazi u subotu 22. prosinca.

Djeca, starije osobe, bolesni i nemoćni, obitelji s više djece, ciljane su skupine osoba kojima pomaže središnja karitativna ustanova. Caritas Riječke nadbiskupije u protekloj je godini pomogao više od 1000 osoba ili obitelji, a ta se brojka uvelike povećava kada se pribroje korisnici usluga 5 specijaliziranih ustanova koje brinu o siromašnima, beskućnicima, ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja, te umirućima.

U blagdansko vrijeme Caritas tradicionalno provodi akciju podjele 1000 paketa s prehrambenim proizvodima u svim župama Riječke nadbiskupije. Tu su i drva za ogrjev potrebnim obiteljima, a djelatnici Caritasa odlaze i u posjete obiteljima s više djece ili s bolesnim ili nesamostalnim članom obitelji.

Kako pomoći

 • Nedjelja Caritasa, treća nedjelja došašća, ove godine 16. prosinca, a sabirne akcije bit će provođene u svim župama.
 • Letak s uplatnicom Caritasa izlazi u Novom listu u subotu 22. prosinca
 • Nacionalna humanitarna akcija Hrvatskog Caritasa “Za 1000 radosti”, ove se godine provodi pod nazivom “Pomažemo zajedno”. U vremenu došašća u projekt su uključene škole i župe prodajom edukativnih narukvica koje su pune pozitivnih poruka i namijenjene djeci.

Jedan odgovor na “Caritasove akcije u došašću”

 1. Dijana Ivković napisao:

  Poštovani,

  Danas je u DJH bio prilog o utočištu i potrebitima. Zanima me da li Vam je potrebna topla odjeća za beskućnike?
  Ukoliko je, molim vas da mi kažete gdje je mogu dostaviti.

  Čestit Božić Vam želim!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.