Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno

Hrvatski Caritas tradicionalno provodi božićnu akciju „Za 1000 radosti- Pomažemo zajedno“ koja ima za cilj osigurati pomoć najsiromašnijim obiteljima u Hrvatskoj.

I ovogodišnja akcija „Pomažemo zajedno“ u božićno je vrijeme na poseban način usmjerena djeci i mladima. Želi ih potaknuti da razviju vrijednosti solidarnosti, socijalne osjetljivosti i da nastave biti aktivni nositelji promjena u društvu, krenuvši od svoje zajednice u kojoj će posebnu pažnju posvetiti brizi za obitelji koje žive u nepovoljnim socijalno-ekonomskim  prilikama. Učenicima osnovnih  i srednjih škola Hrvatski  Caritas pripremio je narukvice u deset boja s porukom Pomažemo zajedno, koje će biti prodavane po simboličnoj cijeni od pet (5) kuna.

Programom „Za 1000 radosti“ Hrvatski Caritas, tijekom cijele godine – a u predbožićno vrijeme napose – u zajedništvu sa svim biskupijskim Caritasima te mrežom župnih Caritasa, diljem Hrvatske nastoji potaknuti ljude na pomoć obiteljima nezaposlenih, višečlanim obiteljima, braniteljskim obiteljima, obiteljima u kojima je netko od članova teško bolestan, onima koje dugotrajna teška ekonomska situacija najbolnije pogađa.

Građani  i tvrtke također se mogu uključiti u akciju „Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno“ koja traje tijekom cijele 2019. godine.

  • novčanom uplatom na račun Hrvatskog Caritasa

IBAN: HR4023400091510126452, poziv na br. 7-18 (OIB 60100836848)

  • donacijom proizvoda ili usluga
  • pozivima na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen)

Više na stranici: www.caritas.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

'