Požar u kući obitelji Zaharija

Sedmero djece te roditelji Mihaela i Robert iz obitelji Zaharija s Hreljina, 10. siječnja ostali su bez krova nad glavom zbog požara u kući u kojoj su živjeli. ‘“Nešto poslije podneva izgorio je gornji kat kuće moje sestre koja ima sedmero anđelčića. Ostala je gotovo bez svega’“, napisala je na Facebooku Danijela Ristić, Mihaelina sestra. Upravo je kod nje obitelj Zaharija privremeno smještena, a za prvu ruku potrebna im je pomoć u dječjoj robi, higijenskim potrepštinama i pelenama. Sedmero djece starosti su od jedne do 11 godina, a građani pomoć mogu donijeti na adresu Meja Gaj 168, Draga. Broj Danijele Ristić je 095 5826 079.

Na ovaj su Facebook poziv za pomoć odmah reagirali u Facebook grupi Riječka enciklopedija – Fluminensia te su pokrenuli grupu ‘Pomozimo!’. „Najpotrebnija su odjeća i obuća za dječake od 11, 8, 7, 5 i 4 godina, za djevojčice od 9 i 1,5 godina (74-80) i pelene broj 5, obuća brojeva 32, 31, 30, 28, 27, 26, za mamu XL odjeća i obuća 38/39 te za tatu odjeća L i obuća 41. Potrebne su i posteljina, jastuci, deke, higijenske potrepštine i hrana“, piše na Facebooku Vedrana Spadoni koja je pokrenula grupu za pomoć.

Caritas nadbiskupije Rijeka u kontaktu je s obitelji koja je nastradala i priprema žurnu pomoć iz dostupnih zaliha. Građani također svoje donacije mogu donijeti u sjedište Caritasa u Rijeku, Osječka 84a, Škurinje, a djelatnici će ih proslijediti obitelji Zaharija.

Dakako, u drugoj fazi pomoći bit će potrebna sanacija i obnova kuće koje je izgorjela pa se traže volonteri i dobrotvori koji žele i mogu pomoći po pitanju čišćenja i građevinskih radova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

'