Plodovi korizmenog odricanja

Korizmena akcija Caritasa i ove se godine provodi u svim župama Riječke nadbiskupije. Prikupljena novčana sredstva će, prema običaju, predstavnici svake župe prinijeti kao dar na misi posvete ulja na Veliku srijedu, 17. travnja u katedrali sv. Vida. Akcija se provodi uz pomoć prepoznatljivih kutijica u koje se ubacuju novčani prilozi. Ukoliko niste uspjeli nabaviti kutiju za prikupljanje novčanih priloga, a želite pomoći potrebnima, Caritas nudi letak s uplatnicom pomoću koje možete svoj prilog uplatiti izravno na račun Caritasa, a distribuirat će se 29. ožujka u suradnji s Novim listom ili u uskrsnom broju nadbiskupijskog mjesečnika Zvona koji izlazi početkom travnja.

Nadbiskupijski Caritas prikupljenim će sredstvima nastaviti pružati pomoć najpotrebnijima. Pomoć Caritasa godišnje obuhvati oko 2000 korisnika. Djeca, starije osobe, bolesni i nemoćni i obitelji s više djece, ciljane su skupine osoba kojima pomaže središnja karitativna ustanova.  Pomoć uključuje podjelu odjeće, ogrjeva, namještaja, ortopedskih i medicinskih pomagala, plaćanje dijela režija, kumstva na daljinu…. Za Božić i Uskrs nadbiskupijski Caritas pripremi dodatnih 1000 paketa s hranom i osnovnim namirnicama, koji budu podijeljeni potrebnima u svim župama nadbiskupije. Takvih se 1000 paketa priprema i uoči ovoga Uskrsa.

Pored pojedinačnih donacija osoba koje su se uključile u korizmene sabirne akcije, u mrežu solidarnosti želimo uključiti i tvrtke koje posluju na riječkom području.

U proteklih su godinu dana Caritasovu božićnu ili uskrsnu čestitku u akciji 1000 paketa potpisale tvrtke: Katarina line, Rijeka plov, Jadrolinija, ENIA, Dezinsekcija, Zorović Maritime Services, AMEC Rijeka tekstil i jedna tvrtka koja je željela ostati anonimna.

Caritas pomaže svakoga dana i njegove se djelatnosti protežu na cijelu godinu, ali posebno su aktualne u vremenu uoči velikih kršćanskih blagdana, Božića i Uskrsa, kada su vjernici pozvani na obraćenje i preispitivanje odnosa prema Bogu i bližnjemu. Krist poziva da vjeru u njega pokažemo u svom odnosu prema bližnjima, posebno pomažući najpotrebnijima. Pomažući rad Caritasa vaša pomoć stiže upravo do najpotrebnijih.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.