Misa posvete ulja i korizmena sabirna akcija Caritasa

„Nijedno veliko djelo koje čovjeku Bog povjerava ne može se izvršiti bez autentičnog duhovnog života, a to znači bez razmatranja, molitve i sabranosti“, rekao je riječki nadbiskup mons. dr.  Ivan Devčić predvodeći Misu posvete ulja na Veliku srijedu u katedrali sv. Vida.

U nastavku je podsjetio na Isusove riječi: „I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge“ (Mk 10, 44-45).

Na kraju mise zahvalio je svećenicima na neumornom pastoralu u župama, a vjernicima laicima na podršci i svjedočanstvu vjere te svih potaknuo na molitvu za nova svećenička zvanja. Riječki nadbiskup pod misom je blagoslovio tri ulja: bolesničko ulje (kojim se mažu bolesnici), katekumensko (kojim se mažu krštenici) te krizmu, tj. mješavinu maslinova ulja i mirisa (koja se upotrebljava kod krštenja, potvrde, te kod svećeničkog i biskupskog ređenja.) Na misi su svećenici koji djeluju na području Riječke nadbiskupija obnovili svoja svećenička obećanja

U prinosu darova, vjernici su prinijeli darove za Nadbiskupijski Caritas koje su tijekom korizme prikupljali u svojim župama, koji su prineseni kao djelotvorni plod ljubavi i korizmenih odricanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.