Donacija bolničkih kreveta Njemačko-hrvatske zajednice u Karlsruheu

Caritas nadbiskupije Rijeka ovog ljeta dobio je vrijednu donaciju bolničkih kreveta i medicinskih pomagala. Donaciju je pripremila Njemačko-hrvatska zajednica u Karlsruheu, a troškove prijevoza sufinancirala Primorsko-goranska županija. U riječki Caritas tako je stiglo 18 bolničkih kreveta s električnim mehanizmom za dizanje i spuštanje, 4 invalidska kolica, 4 noćna ormarića, 3 ormarića za lijekove i 30 rolatora.

Sva oprema je rabljena, ali u jako dobrom stanju i bit će od velike pomoći bolesnima i nemoćima. Kreveti su već u opticaju, razvezeni na razne adrese u domove obitelji koje su u velikoj potrebi jer u kući imaju bolesnu ili stariju osobu. Tako su sada bolnički kreveti riječkog Caritasa smješteni ukupno u 50 kućanstava u kojima borave nemoćne, starije ili bolesne osobe ili oni koji se oporavljaju od operativnih zahvata.

Caritas nadbiskupije Rijeka zahvaljuje donatorima, Njemačko-hrvatskoj zajednici u Karlsruheu i predsjednici Mirjani Diminić koja je u Hrvatskoj već poznata po brojnim donacijama medicinske opreme. Velika zahvala ide i Primorsko-goranskoj županiji za sufinanciranje prijevoza te volonterima koji su ukrcavali i iskrcavali opremu.