Postavljena izložba za posjetitelje

Caritasov Dom za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja „Sv. Ana“ 25. je studenog, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, otvorio svoja vrata posjetiteljima. U prostorijama savjetovališta i mjestu za susret djece s očevima, djelatnice doma na čelu s ravnateljicom s. Suzanom  Samardžić postavile su edukativnu izložbu s ciljem prevencije nasilja.

Izložbu čine veliki zidni panoi s radovima djece koja su bila svjedoci nasilja u obitelji i koja su svoja traumatična iskustva u radu sa psiholozima prenijela na papir, crtežom i riječima. Radovi su već objavljeni u publikaciji izdanoj prije nešto više od godinu dana povodom proslave 25 godina rada Doma, a sada su uvećani i kao plakati postavljeni na zid.

Tako su posjetitelji mogli obilaskom prostorija vidjeti priču koju pričaju djeca, pogledati video projekciju o radu doma te razgovarati s djelatnicama. Korisnice i volonteri pripremili su ukrasne predmete, božićne čestitke i kolačiće koje su ponudili posjetiteljima koji su na taj način donacijom mogli pomoći rad Doma. „Dolazili su tijekom cijeloga dana, pojedinačno, ne u skupinama. Neki su donosili hranu i odjeću, neki kupili poklon, a mnogi su dom napustili suznih očiju“, potvrdila je ravnateljica s. Suzana.