Pomoć stradalima u Albaniji

Caritas Riječke nadbiskupije primio je 2. prosinca delegaciju Vijeća albanske nacionalne manjine u Primorsko-goranskoj županiji koju je predvodio Gani Xharrahi kako bi zajedničkim snagama uputili pomoć stradalima u nedavnom potresu u Albaniji. Caritas je iz tog razloga pripremio tople odjevne predmete koji teretnim vozilom otpremljeni u sabirni centar u Zagrebu.

Xharrahi je objasnio kako je najviše stradalo područje oko Drača, a katastrofom je zahvaćano oko 500 000 ljudi. Onima koji su ostali bez domova u ovoj prvoj fazi svaka je pomoć dobrodošla tako da se prikuplja i šalje sve što je moguće, od odjeće do hrane i higijenskih potrepština.

Hrvatski Caritas također je pokrenuo akciju žurne pomoći. Odlukom predsjednika mons. Josipa Mrzljaka iz svojega Interventnog fonda uputio je Albanskom Caritasu žurnu novčanu pomoć od 10.000 eura. Time se Hrvatski Caritas uključio u napore Caritasove mreže da pojedincima i obiteljima koje su u Draču i drugim mjestima ostali bez krova nad glavom pomogne osigurati najnužnije životne uvjete i oporaviti se od posljedica pretrpljenih događaja.

Hrvatski Caritas poziva građane i tvrtke koji mogu i žele putem Caritasove mreže solidarno  poduprijeti napore u skrbi za postradale u Albaniji da svoje novčane priloge uplate na: HR0523400091100080340; poziv na broj 2711; svrha uplate ALBANIJA.