Pomoć stradalima u potresu: Vratimo sigurnost doma

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, nakon potresa koji je u ožujku pogodio Zagreb, uputio je apel svim ljudima dobre volje za pomoć stradalima te obnovi Caritasova doma za djecu u Vugrovcu koji je također stradao u potresu. U tom Domu, smještaj, ljubav i toplinu nalazi 30 djece bez roditeljske skrbi od 3 do 16 godina. Djeca su ovom trenutku sigurna, ali zgrada Doma jako je ispucala; osobito gornji kat i stepenište, oštećeno je krovište, pomaknut dimnjak… Premda je, po procjeni stručnjaka, kuća privremeno sigurna za boravak, oštećenja su tolika da je nužno pristupiti cjelovitoj sanaciji.

Kako bi obnovili Dom u Vugrovcu te pomogli i drugima čiji su domovi oštećeni u potresu, Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je humanitarnu akciju „Vratimo sigurnost doma“.

Caritas Riječke nadbiskupije pridružuje se toj akciji te poziva sve dobrotvore koji žele pomoći sanaciji Doma za djecu i posredstvom Caritasa pomoći stradalima, da to učine putem riječkog Caritasa, osobnom uplatom u prostorijama nadbiskupijskog Caritasa na Škurinju ili uplatom na račun s naznakom „Vratimo sigurnost doma“. Nevolje su uvijek kušnja, ali i prilika za povezivanje u dobru.

Žiro račun Caritasa nadbiskupije Rijeka: IBAN HR 88 2340009 11000 72735; model: 00; poziv na broj: 2020-06, opis plaćanja: akcija Vratimo sigurnost doma