Pomoć školarcima

Caritas Riječke nadbiskupije pomaže obiteljima u opremanju školaraca i poziva građane da se priključe akciji.

Na početku svake školske godine Caritas pomaže obitelji s više djece koja idu u školu. Tako su i ove godine za osnovnoškolce pripremljeni paketi pakete s bilježnicama i priborom, a za srednjoškolce 20 bilježnica. U paketima za osnovnu školu, čija je vrijednost 200 kuna, nalazi se 20 bilježnica te različiti pribor za crtanje, modeliranje, geometriju, zadaćnice i kajdanka. Pakete će dobiti 23 osnovnoškolaca, a bilježnice još dvadesetak srednjoškolaca.

Brojne su još obitelji kojima bi trebala ovakva podrška, jer početak školske godine veliki je udar za svaki kućni budžet. Ukoliko želite pomoći obiteljima s više djece da opreme svoje školarce, do kraja rujna možete uplatiti namjensku donaciju na račun Caritasa HR 88 2340009 11000 72735, s naznakom „za školarce“. Caritas će prikupljenim novcem pripremiti još paketa s bilježnicama i školskim priborom te ih podijeliti obiteljima koje ima u evidenciji.

Caritas Rijeka posreduje i u razmjeni rabljenih udžbenika pa svi koji žele mogu donijeti svoje stare školske knjige u Caritas na Škurinjama radnim danom od 8:00 do 15:00 sati ili subotom od 8:00 do 12:00 sati, kao i potražiti neku koja im je potrebna.