Srce za voljene – pomoć za potrebite

Kupnjom Caritasovih lampiona dvostruko darujete – najmilije pokojnike svijećom i molitvom, a one najpotrebitije materijalnom pomoći.

Caritas Riječke nadbiskupije započeo je donatorsku akciju prodaje lampiona sa znakom Caritasa. Pod geslom „Srce za voljene – pomoć za potrebite“, novac prikupljen od prodaje lampiona bit će upotrjebljen za pomoć najpotrebitijima.

Kupnjom Caritasovih lampiona dvostruko darujete – najmilije pokojnike svijećom i molitvom, a one najpotrebitije materijalnom pomoći. Prikupljeni novac ići će u fond župnih Caritasa i nadbiskupijskog Caritasa kako bi tim novcem mogli biti financirani drugi projekti za pomoć ljudima u potrebi.

Riječ je o vrlo kvalitetnim i trajnim lampionima s mnogo voska, vrijeme gorenja je oko 40 sati što znači da se neće već preko noći ugasiti. Cijena takvog lampiona u dućanu je oko 10 kuna. Ima naravno i jeftinijih, ali oni u sebi imaju manje voska i puno kraće vrijeme gorenja. Caritas Riječke nadbiskupije uspio ih je dobaviti po povoljnoj cijeni, ali prodaje ih po cijeni po kojoj se mogu naći i u dućanima kako bi prikupio sredstva za karitativno djelovanje.

Lampione je, uoči blagdana Svih svetih, moguće kupiti u župnim crkvama i uredima te u zgradi nadbiskupijskog Caritasa u Rijeci – Škurinje, Osječka 84a.