Kako pomoći stradalima u potresu: higijena, deke i grijalice

Pjene za brijanje, britvice, deterdženti i prašak za rublje, higijenske potrepštine, deke, konzervirana hrana, kava, čaj, mlijeko, uz grijalice, produžne kabele i građevinski materijal, trenutno su najpotrebniji artikli na potresom razrušenom području, javljaju iz Caritasa Sisačke biskupije. Odjeća nije potrebna!

Hrvatski Caritas i biskupijski Caritasi i u ovoj zahtjevnoj situaciji pozivaju sve koji žele pomoći na djelatnu ljubav i solidarnost sa stradalnicima, te zahvaljuju svima koji su već dosad velikodušno ponudili staviti sebe, svoje smještajne mogućnosti i materijalna dobra na raspolaganje stradalima.

Donacije možete donijeti u Caritas Riječke nadbiskupije svakog radnog dana od 8 do 15 sati i subotom od 8 do 12 sati. Caritas Rijeka pomoć redovno vozi u Banovinu u caritasov sabirni centar u Sisku od kuda volonteri prosljeđuju potrebitima.

Novčanu pomoć putem Caritasa Riječke nadbiskupije možete uputiti uplatom na

broj računa: IBAN HR 88 2340009 11000 72735

za uplate iz inozemstva: SWIFT PBZG HR 2X 703000-353885

primatelj donacije: Caritas nadbiskupije Rijeka, Osječka 84a, 51000 Rijeka, Hrvatska

banka: Privredna banka Zagreb d.d.

svrha uplate: Pomoć stradalima od potresa u Petrinji, Sisku i okolici

poziv na broj: 44000

Hrvatski je Caritas iz Interventnog fonda već poslao novčanu pomoć za žurno zbrinjavanje i potrebe stradalnika na račun Caritasa Sisačke biskupije. Na raspolaganje sisačkom Caritasu već su stavljeni kreveti, šator, deke i vreće za spavanje, a kupljeno je i 100 montažnih objekata za stanovanje.

Otvoren je i donacijski telefon: 060 90 10 (6,25 kn po pozivu; PDV uključen)