Savjetodavna pomoć osobama pogođenim potresom

Djelatnici Bračnih i obiteljskih savjetovališta, Obiteljskih savjetovališta, Ureda za obitelj, Savjetovališta za žrtve obiteljskog nasilja nad-biskupija u RH, koji su ujedno i članovi Privatnog vjerničkog društva Bračnih i obiteljskih savjetovatelja svjesni važnosti pružanja psihološke i duhovne podrške pojedincima i obiteljima u ovim izvanrednim okolnostima, stavljaju se na raspolaganje za savjetovanje te pružanje psihološke i duhovne pomoći putem redovitih telefonskih/mobilnih veza i e-mail adresa.

Bračno i obiteljsko svjetovalište Ureda za obitelj Riječke nadbiskupije kao i djelatnici Doma sv. Ana – Caritasovog doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, stavljaju se na raspolaganje za savjetovanje te podršku osobama u teškim trenucima koje proživljavaju nakon katastrofe koja ih je pogodila. Kontakt na koji se osobe mogu javiti je 051/581-216 ili e-mail: savjetovaliste@ri-nadbiskupija.hr Na navedenu e-mail adresu možete ostaviti podatke i stručna osoba će Vam se javiti.

Za besplatnu savjetodavnu pomoć možete se obratiti i stručnom osoblju Doma sv. Ane (Kristina Klanac Badovinac, Sanja Borić, Željka Frković i s. Benedikta Krapić) u vremenu od 9 do 12 sati na broj telefona 098 852 633.

Također, preporučamo stranicu Hrvatskog društva Bračnih i obiteljskih savjetovatelja na kojoj se nalaze tekstovi koji nadahnjuju kako pronaći snagu kada mislimo da je nemamo. Prilažemo i poveznice za roditelje koji traže odgovor na pitanje kako utješiti svoju djecu. https://savjetovaliste.hr/besplatna-publikacija-djeca-i-obitelji-prije-tijekom-i-nakon-potresa/