Učenici pomogli kupnju vozila za 1. OŠ Petrinja

Caritasovom akcijom “Zajedno možemo više. S ljubavlju možemo najviše” učenici osnovnih škola Riječke nadbiskupije pomogli su 1. OŠ Petrinja pri kupnji novog dostavnog vozila. Tijekom korizme učenici su, u akciji koju su organizirali nadbiskupijski Caritas i Katehetski ured, prikupili 23.857.51 kuna, a sredstva su uplaćena na račun škole. Škola je tim sredstvima te uz pomoć donacija Lions Distrikta 126 Hrvatska i Sisačko – moslavačke županije, 24. travnja kupila novo dostavno vozio, kombi kojim će biti dostavljana užina i sve drugo potrebno u petrinjske područne škole. Lions je donirao 87.450.,00 kuna, a preostali iznos osigurala je Sisačko – moslavačka županija.

Osim prikupljanja novčanih priloga u tradicionalne korizmene kutijice, učenici osnovnih škola dobili su i kreativni zadatak oslikati ih poticajnim porukama i crtežima. U nadbiskupijski Caritas još uvijek pristižu vrijedni radovi, a izbor najljepših kutijica bit će održan naknadno, kad to epidemiološke prilike budu dopuštale.

Korizmena akcija “Zajedno možemo više. S ljubavlju možemo najviše” obuhvatila je i učenike srednjih škola. Oni su pripremali „pakete prijateljstva“ kojima su željeli izraziti blizinu, suosjećanje i ljubav s djecom i njihovim obiteljima kojima su domovi stradali u potresu. Tako su u svojim razredima pripremili pakete s prehrambenim, higijenskim i drugim proizvodima koji bi mogli biti korisni njihovim vršnjacima u Petrinji, a u paketima se nalaze i poruke podrške. U akciju se uključilo 8 srednjih škola i prikupljeno je 96 paketa.