Posjet 1. OŠ Petrinja – Zajedno možemo više. S ljubavlju možemo najviše

“Zajedno možemo više. S ljubavlju možemo najviše.”, naziv je projekta Caritasa Riječke nadbiskupije i Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije koji su u suradnji s Caritasom i Katehetskim uredom Sisačke biskupija realizirali dva vrijedna projekta u vidu donacija dostavnog vozila i “Paketa prijateljstava” 1. OŠ Petrinja. Prvi je ostvaren koncem travnja kada je vozilo dostavljeno u Petrinju, a u srijedu 4. svibnja predstavnici Caritasa Riječke nadbiskupije posjetili su područnu školu 1. OŠ Petrinja u Hrastovici i dostavili Pakete prijateljstva. Cilj projekta bio je senzibilizirati vjeroučenike za pomaganje bližnjima u potrebi, produbljivati osjećaje blizine i zajedništva s drugim ljudima u duhu Evanđelja i živjeti i svjedočiti svoju vjeru u konkretnim činima ljubavi i milosrđa, poručila je ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije s. Marija Faustina Kovačević.

“Srednjoškolci su na razini razreda pripremili paket i sve smo danas dostavili u područnu školu u Hrastovici, selu nadomak Petrinje. Akcija se temeljila na pomoći obiteljima u Sisačkoj biskupiji na način da su pojedini razredi  pripremili obiteljski paket s namirnicama koje bi po vlastitoj procjeni dobrodošle jednoj obitelji u Sisačkoj biskupiji. Unutar paketa ostavljene su i prigodne poruke.“

S obzirom da se 1. OŠ Petrinja nalazi u centru grada koji je potresom najviše oštećen, djelatnici Škole pribjegli su prihvatljivim rješenjima. Dva prva i dva druga razreda nastavu pohađaju u područnoj školi u Hrastovici, a ostali učenici, njih oko 300, u OŠ Mate Lovraka koja se nalazi na periferiji grada i manje je oštećena, rekao je ravnatelj 1. OŠ Petrinja Robert Groza. Zahvaljujući na donaciji koja je razveselila učenike i djelatnike, istaknuo je da se mališani osobito raduju porukama koje pronalaze u pristiglim paketima.