Prikupljamo novčanu pomoć za gradnju montažnih kuća

Riječki Caritas od prvog dana pomaže potresom razrušenoj Banovini. Čim se prvi puta zatreslo tlo, Riječani su, zajedno s ljudima dobrog srca iz svih krajeva Hrvatske i inozemstva, pritekli u pomoć. Caritas Rijeka do sada je na račun Caritasa Sisačke biskupije uplatio 500.000,00 kn. Dio novca prikupljen je uplatama građana na račun Caritasa Riječke nadbiskupije, a dio od milostinje na blagdan Krštenja Gospodinova  prema Odluci riječkih nadbiskupa.  Osim toga, odmah nakon potresa Caritas je u suradnji s građanskom inicijativom okupljenoj u facebook grupi „Rijeka pomaže Petrinji“ organizirao prikupljanje materijalne pomoći koja je u više navrata odvezena na područja stradala u potresu.

Caritas Riječke nadbiskupije nastavlja s prikupljanjem novčanih sredstava namijenjenih za izgradnju montažnih kućica za obitelji koje su zbog potresa ostale bez svoga doma. Trenutno je to najveća potreba, rekla je glavna koordinatorica Caritasa Sisačke biskupije, s. Smilja Čirko te uputila je riječi zahvale svim ljudima dobroga srca za pomoć koja i dalje pristiže. Svi koji žele pomoći pojedinačne uplate mogu izvršiti na račun Caritasa Riječke nadbiskupije koji će ih sve zajedno proslijediti sisačkom Caritasu.

IBAN: HR 88 2340009 11000 72735, poziv na br: 44000, model 00. Opis plaćanja: za pomoć stradalima u potresu.

Život bez svoga doma nije lak i predstavnici Caritasa Riječke nadbiskupije posjetili su i razgovarali s ljudima koji su privremeni smještaj pronašli u kontejnerskim naseljima, ali očekuju povratak kućama ili u montažne domove.

Prije povratka u Rijeku predstavnici riječkog Caritasa susreli su se u Ordinarijatu Sisačke biskupije i u ugodnom razgovoru kratko zadržali sa sisačkim biskupom Vladom Košićem. Tom prigodom ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije sisačkom biskupu uručila je prigodan dar – sliku Gospe Trsatske.