Donacije prehrambenih proizvoda redovito pristižu u Caritas i dolaze do potrebitih

Caritas Riječke nadbiskupije u prvoj je polovici ove godine zaprimio 19 tona hrane i prehrambenih proizvoda. Sve dobiveno proslijedio je i dostavio potrebitima.

Osim korisnicima koje ima u vlastitoj evidenciji, donacije hrane i prehrambenih proizvoda Caritas je distribuirao i u druge karitativne ustanove, domove za bolesne, starije i nemoćne, beskućnike ili siromašne, djecu i žene u potrebi, a najčešći je korisnik Kuća utočišta sestara milosrdnica gdje se namirnice koriste za pripremu dnevnih obroka za stotinjak osoba.

Redovite su donacije tvrtki koje proizvode ili prodaju prehrambene proizvode: Kaufland, Metro cash & carry d.o.o., Nikas, Ultra Gros-Jeruzalem-Rijeka d.o.o., Muller i Dukat.

Donacije obuhvaćaju voće i povrće, sokove, šećer, sol, slatkiše, brašno, tjesteninu, pekarske i mliječne proizvode. Preciznije, radi se o 16 300 kilograma i 2 800 litara doniranih prehrambenih proizvoda.

Tradicionalnu Caritasovu akciju podjele 1000 paketa s prehrambenim proizvodima uoči Uskrsa u svim župama Riječke nadbiskupije donacijama su pomogle tvrtke Tjestenina Klara Marić i solana Pag91.