Preminula dobrotvorka Caritasa Marija Žitnjak

Marija Žitnjak, dobrotvorka Caritasa, preminula je 11. kolovoza u 98. godini života. Sa suprugom Josipom koji je preminuo prije nešto manje od dvije godine, redovito je pomagala rad nadbiskupijske karitativne ustanove.

Od onoga što su imali Marija i Josip radosno su odvajali za potrebite i Josip je do nekoliko mjeseci prije same smrti redovito, početkom svakog mjeseca dolazio u Caritas na Škurinju i uplaćivao donaciju od 100 kuna.

Vjera ih je uvijek vodila kroz život, pomagala u lijepim i učila prihvatiti teške trenutke. Marija je gotovo 15 godina bila teško pokretna i rijetko izlazila iz kuće. Dok je mogao, pomagao joj je Josip, a kasnije sinovi. Plod njihova skladnog braka dvojica su sinova, 4 unučadi i 5 praunučadi.

Život ih je naučio da je potrebno imati vjere, strpljenja i reda. U Rijeku su došli 1958. godine iz Podravine zbog bolesnog sinčića kojemu je trebao morski zrak. Marija je bila kući s djecom, a Josip se zaposlio u brodogradilištu „3. maj“.

Djelatnici Caritasa na čelu s ravnateljicom s. Marijom Faustinom Kovačević izražavaju iskreno žaljenje i sućut obitelji te mole za pokojnu dobrotvorku.