Zahvalnica humanitarcu Günteru Geieru

Ravnateljica Doma sv. Ane Željka Frković, bivša ravnateljica s. Suzana Samardžić i ravnateljica nadbiskupijskog Caritasa s. Marija Faustina Kovačević, posjetile su 24. kolovoza velikog humanitarca i dobročinitelja Caritasa Güntera Geiera. Povod susretu bio je njegov boravak u Malinskoj i rođendan njegove supruge Ute. Ravnateljice su mu uručile zahvalnicu Caritasa otisnutu prigodom 50. obljetnice osnivanja nadbiskupijskog Caritasa u Rijeci koja je namijenjena dobrotvorima iz inozemstva koji su još u ratnim vremenima 90-tih godina, uz posredovanje Caritasa, pomagali potrebitima.

Pomoć Hrvatskoj, a kasnije i Bosni i Hercegovini, iz Njemačke Geier je počeo slati u vrijeme Domovinskog rata, a u tome mu je u velikoj mjeri pomogao riječki Caritas. Na svoju je inicijativu prikupljao humanitarnu pomoć, od hrane i odjeće, do medicinske opreme i uređaja te organizirao prijevoz kamionima, a posredstvom Caritasa ta je pomoć stizala do najpotrebitijih. Značajna je njegova suradnja u radu karitasova Doma Alojzija Stepinca u Skradu, tada u nadležnosti Caritasa Riječko-senjske nadbiskupije. Donacijama je pomogao i riječki Dom sv. Ane – za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja.

Zavolio je Hrvatsku, kako sam kaže, prvenstveno zbog djece koja najviše pate za vrijeme ratnih zbivanja. Od završetka rata, do današnjih dana, svako je ljeto provodio u Malinskoj. Humanitarni rad njegov je poziv, no godine su ostavile traga na njegovo zdravlje. Ipak, i sada kad dolazi uvijek nosi poklone za djecu u vrtiću u Malinskoj.