Iskustva volonterki nakon posjeta korisnicima Caritasovih usluga

Moje prvo volontiranje za Caritas me podsjetilo koliko je malo potrebno za radost: malo odvojenog vremena, dobra volja i nekoliko minuta iskrenog razgovora. Shvatila sam da trebam biti zahvalna za male stvari u životu te da sve ovo što imam trebam cijeniti još i više – financijsku i materijalnu sigurnost, ali prije svega vlastito zdravlje i zdravlje mojih najmilijih. Ovo volonotiranje će mi ostati lijepa uspomena na jedno nesvakidašnje iskustvo ispunjeno koliko tugom toliko i srećom. Zahvalna sam što sam imala priliku uključiti se u tako plemeniti projekt i upoznati divne ljude koji su mi pokazali da i u teškim životnim situacijama i dalje ima mjesta za nadu, ljubav i sreću.

Sara Moržan

 

Za volontiranje “72 sata bez kompromisa” sam čula još prošle godine, no tada nisam bila u mogućnosti sudjelovati te sam odlučila zašto ne probati ove godine. Prijavila sam se ne znajući u kojoj akciji ću sudjelovati te sam dodijeljena akciji dijeljenja paketa siromašnim obiteljima. Prilikom dijeljenja paketa imala sam priliku upoznati razne obitelji te čuti njihove raznolike životne priče. Mnoge od njih su me istinski dirnule te bih svakako ponovo voljela sudjelovati u takvim i sličnim akcijama.

Lea Šešelja

 

Na volontiranje sam se prijavila jer tih par sati u danu meni ne znače previše, a mogu napraviti pozitivnu promjenu. Ovo mi je bilo prvo volontiranje za Caritas i zadovoljna sam iskustvom. Malo sam se podsjetila koliko trebam biti zahvalna na svemu što imam i kako se sve u sekundi može promijeniti. Srce bi mi svaki put puknulo kada bih vidjela kako je nekim obiteljima teško, a opet su ga te iste obitelji zacijelile dobrotom i pozitivnim stavom kojeg imaju.

Laura Mraković

U projektu posjeta obiteljima i korisnicima Caritasovih usluga sudjelovale su: Laura Mraković, Lea Šešelja, Ana Mioč, Barbara Fabulić, Natalija Padović, Sara Moržan