Mons. Fabijan Svalina zaređen za biskupa

S ravnateljima biskupijskih Caritasa

S ravnateljima biskupijskih Caritasa

Dosadašnji ravnatelj Hrvatskog Caritasa i ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina zaređen je na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja, u nedjelju 21. studenoga, u Srijemskoj Mitrovici za biskupa koadjutora Srijemske biskupije.

Glavni zareditelj bio je tajnik Svete Stolice za odnose s državama i tajnik Međunarodnog povjerenstva za Crkve u Istočnoj Europi nadbiskup Paul Richard Gallagher, a suzareditelji đakovačko-osječki nadbiskup metropolit Đuro Hranić i srijemski biskup Đuro Gašparović.

Prezbiteri pratitelji novoga biskupa bili su župnik Župe sv. Mateja u Gundicima Josip Dominković te župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu i ravnatelj Caritasa Srijemske biskupije preč. Jozo Duspara.

Misu su suslavila još 23 nadbiskupa i biskupa u zajedništvu s pedesetak svećenika, a posluživala su trojica đakona. Nazočna su bila i dvojica episkopa Srpske pravoslavne Crkve.

Više o tome pogledajte na stranicama IKA https://ika.hkm.hr/novosti/mons-fabijan-svalina-u-srijemskoj-mitrovici-zareden-za-biskupa/