Novi ravnatelj Hrvatskog Caritasa

Na 64. redovnom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije održanom od 26. do 28. travnja 2022. u Zagrebu fra Tomislav Glavnik, OFM Conv., imenovan je za ravnatelja Hrvatskog Caritasa.

Vijest o imenovanju objavio je predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš na konferenciji za medije nakon zasjedanja HBK.

Fra Tomislav Glavnik naslijedit će mons. Fabijana Svalinu koji je službu ravnatelja Hrvatskog Caritasa obnašao od srpnja 2010. godine, a u listopadu 2021. imenovan je za biskupa koadjutora Srijemske biskupije.

Tomislav Glavnik, lic. iur. can., rođen je 9. veljače 1975. u Sisku. Svečane zavjete u Redu manje braće konventualaca položio je 30. rujna 1998. Za prezbitera je zaređen u Zagrebu 10. lipnja 2000.

Među službama koje je obnašao, član je Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života, Pravne komisije HBK, kao i Mješovite komisije HBK za povrat oduzete imovine. Od 2014. zaposlen je na puno radno vrijeme u Gradskom domu „Sveti Josip“ na Dunjevcu, Zagreb na mjestu predstojnika podružnice „Sv. Maksimilijan Kolbe“. Aktivno sudjeluje u programima socijalne srbi u organizaciji Udruge socijalnih radnika Hrvatske. Sudionik je i provoditelj projekta Savjetovališta PALLIUM (palijativne skrbi) pri Domu „Sveti Josip“. Član je Nacionalnog povjerenstva za prevenciju i suzbijanje AIDS/HIV-a od 2017. godine pri Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske.