Predbožićni susret volontera župnih caritasa

Tradicionalni susret volontera župnih caritasa Riječke nadbiskupije uoči Nedjelje Caritasa, bit će održan u subotu 10. prosinca o. g. u 10.30 sati u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinju, Osječka 84a. Nadbiskup mons. Mate Uzinić predvodit će misu u 12.00 sati.

Susret će započeti uvodnim pozdravom i duhovnim nagovorom. Predstavnici župnih Caritasa zatim će imati priliku ukratko iznijeti što i kako rade, kako bi njihov dobar primjer bio poticaj i nadahnuće drugima. Prije mise bit će i prilika za ispovijed. Nakon mise slijedit će mala zakuska i susret s nadbiskupom Uzinićem te preuzimanje paketa za potrebite u svakoj župi.

Čestitamo Međunarodni dan volontera, 5. prosinca

Drage volonterke i volonteri Caritasa koji djelujete u svojim župama Riječke nadbiskupije, kao i oni koji pomažete nadbiskupijskom Caritasu, čestitamo vam Međunarodni dan volontera.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se s Međunarodni dan volontera svake godine obilježava 5. prosinca s ciljem jačanja vidljivosti rada volontera i svih njihovih aktivnosti, kako na lokalnoj, tako i nacionalnoj i međunarodnoj razini. Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera podsjećamo kako svaki novi dan donosi priliku da kroz volontiranje pokrenemo promjene u zajednici u kojoj živimo.