Završena akcija – „Svetog Vida srcem nosi i njime se ponosi“

U tjednu od 13. do 15. lipnja na riječkom Korzu organizirana je humanitarna akcija za pomoć Udruzi za sindrom Down ‐ Rijeka 21. Riječ je o humanitarnom projektu pod nazivom „Svetog Vida srcem nosi i njime se ponosi“ koji se održao u organizaciji Riječke nadbiskupije, Katehetskog ureda i Caritasa. Nosioci projekta su vjeroučitelji i polaznici vjeronauka no projekt je okupio brojne učenike i učitelje dobre volje iz 30 osnovnih i srednjih škola.

Učenici su se uključili u projekt oslikavajući majice s motivima grada Rijeke i sv. Vida koje su prolaznici mogli kupiti po promotivnoj cijeni. Majice su planule već prvog dana akcije, a prikupljena sredstva donirana su za potrebe Udruge za sindrom Down‐Rijeka 21.

Prikupljena su sredstva u iznosu od 2418 EUR. Tim sredstvima kupljena su dva didaktička programa i računalo koje će se koristi u radu s djecom s novim didaktičkim programima.

Po završetku akcije riječki nadbiskup Mate Uzinić, ravnateljica Caritasa s. M. Faustina Kovačević te gđa. Ksenija Rukavina Kovačević, predstojnica Katehetskog ureda uručili su članovima Udruge računalo s logopedskim programom Kokolingo, programom Boardmaker te prigodne darove za djecu.