Za Prvostolni dekanat održana radionica “Moja obitelj ili mobitel”

Projekt Caritasa Riječke nadbiskupije „Moja obitelj ili mobitel“ održan je za krizmanike i roditelje Prvostolnog dekanata u Salezijanskoj gimnaziji.

Radionicu za krizmanike vodila je psihoterapeutkinja i rehabilitatorica Zorica Janković, dok je za roditelje voditeljica bila teologinja i odgajateljica iz zajednice Omnia Deo s. Gabrijela Dodić. Po njihovom završetku bila je zajednička radionica na kojoj su se iznijeli rezultati. Obje radionice pokazale su koliko je veliki utjecaj društvenih mreža na obitelj, koliko vremena oduzimaju mladima, ali i roditeljima. Svi su se sudionici složili kako je potrebno provoditi više vremena zajedno, dajući prijedloge zajedničkih aktivnosti koje donose radost, ugodu, veću povezanost, a ne uključuju mobitel i društvene mreže, od sporta, kreativnih radionica, društvenih igara do zajedničke molitve koja je neizostavni dio vjerničke obitelji a kao praktični dio neke aplikacije su se deinstalirale.

Nakon radnog dijela susreta slavila se misa koju je predvodio salezijanac don Josip Tafra, župnik Marije Pomoćnice , a svjedočenje nakon mise imala je s. Serafina Dizdarević iz zajednice Omnia Deo.

 

Idući susret bit će održan za krizmanike i roditelje Kastavskog dekanata, 16. ožujka u osnovnoj školi Srdoči.