Školarci pomažu školarcima u Sisku i Petrinji

Nadbiskupijski Caritas preuzeo je 18. veljače donacije dviju riječkih osnovnih škola za njihove vršnjake u potresom pogođenim područjima. Učenici nižih razreda O.Š. Škurinje i O.Š. Gelsi proteklih su dana prikupljali školski pribor, bilježnice i torbe te higijenske potrepštine za svoje vršnjake, a Caritas su odabrali kao posrednika u tom lancu solidarnosti. Riječki će Caritas tako prikupljene pakete dostaviti Caritasu Sisačke biskupije koji će na području koje je bilo pogođeno potresom pronaći školarce kojima je potrebna takva pomoć.

U O.Š. Gelsi, koja ima talijanska i hrvatska razredna odjeljenja, učenici su predvođeni svojim razrednicama i uz podršku ravnateljice Glorie Tijan napisali pisma ili nacrtali poticajne crteže. „Zagrljaj i pusa“ i slične poruke znak su prijateljstva i podrške vršnjacima čiji su domovi stradali u potresu. Poruke se, uz školski pribor, nalaze u svakom od 8 paketa, koliko ima odjeljenja nižih razreda.

U O.Š. Škurinje akciju je koordinirala razrednica 2. b razreda Snježana Beletić, a u nju su bili uključeni svi učenici i njihove razrednice iz 8 odjeljenja nižih razreda. Uz školski pribor prikupili su i higijenske potrepštine. Prikupljali su namjenski, u dogovoru s predstavnicima O.Š. Dragutina Tadijanovića u Petrinji u koju će posredstvom Caritasa paketi biti isporučeni.