Svjetsko nogometno prvenstvo kao poticaj na darivanje

Volimo Hrvatsku i navijamo za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Neka nas uspjesi naše reprezentacije potaknu na činjenje dobra i poziv na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 060 9010.

Svaki vaš poziv pomoći će nekom djetetu kojem želimo pomoći u školovanju, osamljenoj starijoj osobi, bolesnima i nemoćima, siromašnima koji koriste pučke kuhinje ili druge usluge Caritasa.

Zašto ne bismo u adventskom razdoblju odlučili da ćemo za svaki gol ili bod koji reprezentacija osvoji jednom nazvati donacijski telefon, za svaku pobjedu ili prolaz u dalji stupanj natjecanja uplatiti prigodan novčani dar kojim pomažemo onima kojima nije ni do sporta ni do zabave jer svakodnevno igraju presudne i teške životne utakmice protiv najopasnijeg protivnika – siromaštva? Hoćemo li ga prihvatiti? Neka se naša radost prelije na one koji osjećaju da za radost u životu imaju malo razloga!

Letke Caritasa, dok gledate utakmice, potražite u kafićima i drugim ugostiteljskim objektima. Oni su tamo da nas potaknuo da učinimo nešto dobro za naše bližnje koji trebaju našu pomoć. Umjesto – ili uz – čašćenje prijatelja zbog dobrog rezultata, neće nam biti teško počastiti i naše poznate ili nepoznate sugrađane u teškoći.