Darovi za dvije ukrajinske obitelji od strane dječjeg vrtića „Nazaret“

 

U ugodnom ozračju i druženju u prostorijama riječkog Caritasa, ravnateljica dječjeg vrtića „Nazaret“ s. Kristina Tunić 8. prosinca uručila je donaciju ukrajinskim majkama Karini Abdurazakovoj i Yulii Bondaruchuk- Ivanchenkovoj.

Sa željom da se maloj djeci iz Ukrajine pruži osnovna pomoć na blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije, s. Kristina stupila je u kontakt sa s. Šarbelom koja pri Caritasu Riječke nadbiskupije brine za izbjegle obitelji iz Ukrajine. Kako bi pomogli dvjema ukrajinskim obiteljima donacijom dječje opreme, odjeće, obuće i ostalim u dječjem vrtiću „Nazaret“ roditelji su zajedno sa svojom djecom i odgojiteljicama organizirali božićnu radionicu na kojoj su izrađivali ukrase i donirali dio novca kojim su se pribavile stvari potrebne ukrajinskim obiteljima. Dijelom je i sam dječji vrtić „Nazaret“ donirao sredstva, pa su uspješno kupljena dječja kolica, hranilica, podloga za prematanje, dječji pokrivači i odjeća.

„U duhu naše vjere i utemeljiteljice Družbe Sestara Presvetog Srca Isusova Marije Krucifikse Kozulić koja se brinula za najpotrebitije i njezine nasljednice pokušavaju nastaviti njezino djelovanje“, istaknula je s. Kristina.

Spletom ružnih događanja na ratom pogođenom području Ukrajine mnoge obitelji u potrebi sa malenom djecom dolaze bez osnovnih potrepština za život. S. Šarbela uputila je stoga apel svima koji su u mogućnosti da doniraju Caritasu odjeću i obuću za djecu, te dječju opremu kako bi olakšali i uljepšali život izbjeglim obiteljima u teškom periodu života.