U Crikvenici održana Caritasova radionica projekta“Moja obitelj ili mobitel”

U subotu 03.02., prvu subotu u mjesecu posvećenu Bezgrešnom Srcu Marijinu održali smo drugu po redu radionicu u sklopu našeg projekta..

Radionice smo počeli kao i uvijek animacijom za buđenje u rano jutro i to ovaj put u suradnji sa mladima salezijancima Oratorija Župe Marije Pomoćnice u Rijeci.
Zatim su se naše voditeljice radionica Sanda Smoljo Dobrovoljski i Zorica Janković uhvatile posla na radionicama sa krizmanicima i roditeljima..
Bogu smo zahvalni na velikom broju roditelja i krizmanika Crikveničkog dekanata koji su pokazali veliko srce i odazvali se našem pozivu!
Krizmanici su na zajedničkoj radionici izložili svoja iskustva sa društvenim mrežama a roditelji svoja, nakon čega smo razmjenjivali mišljenja i stvarali nove obiteljske aplikacije – ali bez mobitela!
Milost nas je i ovaj put pohodila kroz sakrament ispovijedi i sv. Mise u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Crikvenici koja nam je ujedno bila i domaćin – od kuhanja kave do sv. Mise i podrške, hvala vam od srca don Antonio, don Silvije i don Vjeko!
Sv. Misu je predvodio don Mario Frlan, župnik župe sv. Filipa i Jakova Novi Vinodolski i član zajednice Omnia Deo sa nadahnutom propovijedi i vlastitim svjedočanstvom.
Radionice su pratile i pomogle sestre Omnia Deo, s. Gabrijela Dodić i s. Marija Ulrika Antić koje su posvjedočile roditeljima i krizmanicima i potakle ih na pouzdanje u Božju ljubav i brigu!
Cijelo događanje smo, obiteljski, završili ručkom.
Radujemo se sljedećem susretu Bakarskog dekanata koji će se održati u župi sv. Bartola na Cerniku, 17.02. u 9 sati..