Caritas počinje s tobom – kako pomoći

Caritas poziva sve ljude dobre volje da u vremenu došašća sudjeluju u nekoj od dobrotvornih akcija Caritasa ili karitativnih ustanova, pokažu solidarnost s potrebitima i pomognu djelatnosti ovih ustanova.

„Caritas počinje s tobom“, moto je Caritasa Riječke nadbiskupije kojim želi potaknuti ljude dobre volje da pomognu Caritasu kako bi Caritas mogao pomagati onima koji su u potrebi.

Djeca, starije osobe, bolesni i nemoćni, obitelji s više djece, ciljane su skupine osoba kojima pomaže središnja karitativna ustanova. Caritas Riječke nadbiskupije u protekloj je godini pomogao više od 2000 osoba ili obitelji, a ta se brojka uvelike povećava kada se pribroje korisnici usluga 4 specijalizirane karitativne ustanove: Prihvatilišta za beskućnike „Ruže sv. Franje“, Socijalne samoposluge „Kruh sv. Elizabete“, Kuće utočišta sv. Vinka Pulskog, te Doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja „Sveta Ana“.

Blagdansko vrijeme tradicionalno je posvećeno akciji podjele 1000 paketa s prehrambenim proizvodima u sve župe Riječke nadbiskupije. Tu su i drva za ogrjev potrebnim obiteljima, a djelatnici Caritasa odlaze i u posjete obiteljima s više djece ili s bolesnim ili nesamostalnim članom obitelji.

Kako pomoći Caritasu

Uplate možete vršiti na žiro račun Caritasa:
IBAN HR 88 2340009 11000 72735

U blagdanskom vremenu darivanja Caritasu i karitativnim ustanovama možete pomoći na razne načine. U danima došašća odvija se nekoliko akcija u kojima mogu sudjelovati svi ljudi dobre volje. Ako želite darivati, dvostruko darujete.

Trajne prehrambene proizvode, igračke ili odjeću, možete donijeti u Caritas radnim danom od 8.00 do 15.00 sati, subotom od 8.00 do 12.00.

  • Letak s uplatnicom Caritasa izašao je u Novom listu 3. prosinca.
  • Letak će biti dostupan i u crkvama u središtu Rijeke te u novom broju mjesečnika Zvona.
  • Nedjelja Caritasa proslavljena je 13. prosinca, a sabirne akcije provodile su se u svim župama. Naravno, tko želi donaciju župnom ili nadbiskupijskom Caritasu može uputiti i naknadno.