Budite nadahnuti primjerom sv. Josipa i dobrotvora

Dobrotvori Caritasa

Dobrotvori Caritasa

Caritas Riječke nadbiskupije 19. ožujka proslavio je svojeg zaštitnika sv. Josipa. Kako je uobičajeno, bio je to povod za okupljanje djelatnika i volontera te prilika za zahvalu onima koji su u protekloj godini djelima utjelovili ljubav prema bližnjemu.

Misno slavlje u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić, koji je nakon mise svečano podijelio 21 zahvalnicu dobrotvorima Caritasa. U propovijedi je uputio svim ljudima dobre volje poziv da se nadahnu pozitivnim primjerima dobrotvora Caritasa, a vjernike posebno da u sv. Josipu pronađu uzor za nesebično pomaganje drugima. „Sv. Josip bio je hranitelj, zaštitnik i poslužitelj Svete obitelji. Samozatajan i nenametljiv, u Sv. pismu nije zapisana niti jedna njegova riječ, sebe je stavio u službu Božanskog plana spasenja. Dakako da je logično bilo njega izabrati kao zaštitnika Caritasa.“

Podjela zahvalnica

Podjela zahvalnica

Na kraju mise nadbiskup i ravnatelj Caritasa mons. Nikola Uravić, podijelili su zahvalnice 21 dobrotvoru. Ravnatelj je istaknuo kako im Caritas želi na ovaj način javno zahvaliti s nadom da će njihov primjer biti poticaj drugima. Među dobrotvorima su pojedinci koji redovito ili prigodno daruju svoj osobni prilog, volonteri koji poklanjaju svoj rad i vrijeme, tvrtke koje daruju proizvode i tvrtke koje novčano pomažu određene akcije. Od ove godine zahvalnice dobivaju i volonteri župnih Caritasa. U 7 dekanata riječke nadbiskupije izabrano je 7 volontera župnih Caritasa kojima je nadbiskup uručio zahvalnicu.

Nakon podjele zahvalnica, susret se nastavio u dvorani Caritasa gdje je održana radionica na temu “Kako integrirati osobe s invaliditetom u župu”. O tome je govorila Danijela Mihaljević, voditeljica Centra za rehabilitaciju te istaknula kako suvremena terapija nastoji takve osobe što više osamostaliti i omogućiti im da žive samostalno, a ne u instituciji. Naravno, pomoć Centra i volontera uvijek je nužna.

 

Dobitnici zahvalnice 2016.

Dobrotvori

Bono Kopić

Slobodan Šimunović, elektroinstalater

Vidan Maršić, vodoinstalater

„Voćarstvo Šarćević“

„Fragaria d.o.o.“

Volonteri župnih Caritasa po dekanatima

Bakarski dekanat – Zvezdan Juretić, župa sv. Mihovila, Jelenje

Crikvenički dekanat – Mira Ljubanović, župa Uznesenja, Crikvenica

Delnički dekanat – Caritasova kuhinja, župa sv. Ivana Nepomuka, Vrbovsko

Kastavski dekanat – Verica Garić, župa Sv. Križa, Srdoči

Opatijski dekanat – Tonči Fantov, župa sv. Jakova, Opatija

Prvostolni dekanat – Marija Poropat, župa sv. Ivana Krstitelja, Škurinje

Trsatski dekanat – Jelica Bajčić, župa sv. Ane, Gornja Vežica

Tvrtke donatori akcije 1000 paketa za Božić i Uskrs

Svakoga Božića i Uskrsa nadbiskupijski Caritas pripremi 1000 paketa koje podijeli župnim Caritasima u svim župama nadbiskupije. Posljednje dvije godine akciju 1000 paketa novčanim donacijama pomažu i riječke tvrtke. Uz prehrambene proizvode u paketima se nađe i čestitka na kojoj su otisnuti logotipi tvrtki dobrotvora.

Ove godine za sudjelovanje u akciji zahvalnice su dobili: Dezinsekcija d.o.o., Gec d.o.o., Katarina line, BKS Banka, Lučka uprava, Enia d.o.o., Formator d.o.o., Jadroagent, Rijeka plov.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.