Kumovi iz Sanrema susreli se s obiteljima koje pomažu

Kumovi i korisnici

Kumovi i korisnici

Kumovi iz Sanrema, uključeni u projekt riječkog Caritasa „Kumstva na daljinu“, posjetili su 23. i 24. travnja svoje štićenike u Riječkoj nadbiskupiji. Taj je godišnji susret kumova i štićenika, između kojih su se razvila duboka prijateljstva, postao je višegodišnja tradicija. Ravnatelj i djelatnici Caritasa susreli su se s njima 24. travnja u Caritasovoj dvorani, kako bi im zahvalili na dugogodišnjoj potpori ovoga projekta. Iako je ove godine došlo nešto manje kumova nego inače, tridesetak obitelji iz Sanrema i dalje je ustrajno u pomaganju. Oni koji nisu mogli doći poslali su poklone jer kumovi uvijek još nešto donose, pored uobičajenih mjesečnih uplata.

„Vi koji ste danas došli, skupina ste najhrabrijih i najustrajnijih i veliko vam hvala na svemu“, rekao je ravnatelj nadbiskupijskog Caritasa mons. Nikola Uravić. „Želim vam da i dalje ustrajete u pomaganju i da se ne umorite. Na to nas potiče i papa Franjo u Godini milosrđa.“ Obitelji iz Sanrema potvrdile su spremnost da i dalje pomažu. „Dolazit ćemo i ubuduće i u većem broju. Susret s korisnicima Caritasovog programa koje mi izravno pomažemo uvijek nam donosi radost. Drago nam je da možemo pomoći i veselimo se kad vidimo kako rastu ta djeca koju pomažemo“, rekli su kumovi.

Inače susret kumova i korisnika nije obavezan, događa se samo ukoliko postoji obostrani interes za upoznavanjem. Program Kumstva na daljinu predviđa da svaki kum pomaže točno određeno dijete i to tako da mu svakoga mjeseca uplaćuje novčanu pomoć. Caritas je posrednik u svemu tome pa susret nije nužan. Ipak, u slučajevima kada se upoznaju, kumovi često daju i puno više od početne obveze koju su preuzeli, kao što je slučaj s ovim kumovima iz Italije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.