Programi pomoći

 1. Podjela blagdanskih paketa s hranom – uoči Božića i Uskrsa nadbiskupijski Caritas dostavlja 1000 paketa u sve župe Riječke nadbiskupije
 2. Distribucija donacija prehrambenih proizvoda – u karitativne ustanove, Domove za starije osobe ili djecu s posebnim potrebama.
 3. Posudba medicinskih kreveta – dostavljaju se kućanstvima u kojima leži starija, nemoćna ili bolesna osoba
 4. Posudba ortopedskih pomagala (kolica, hodalice, štake, karoline…)
 5. Podjela pelena za odrasle
 6. Posjet obiteljima s više djece ili s bolesnim ili nesamostalnim članom obitelji
 7. Program Kumstva na daljinu – redovito, svakoga mjeseca kumovi uplaćuju dogovoreni iznos novca za određeno dijete, a Caritas novac prosljeđuje korisniku.
 8. Školski pribor i bilježnice – na početku svake školske godine
 9. Potrepštine za malu djecu (krevetići, kolica, igračke, pelene) – rabljeni artikli
 10. Podjela drva za ogrjev
 11. Podjela odjeće i hrane
 12. Pomoć u rabljenom namještaju, kućanskim aparatima i bijeloj tehnici
 13. Novčana pomoć – jednokratno, u posebnim slučajevima

Caritas djeluje i edukativno, podiže svijest o solidarnosti i ljubavi među ljudima, poziva ljude da djeluju karitativno ili da pomognu rad Caritasa. Slogan Caritasa „Caritas počinje s tobom“ kojim se poziva ljude dobre volje na djelovanje i pomoć potrebitima, odnosno Caritasu, korišten je u brojnim objavama u crkvenim medijima (Zvona, Glas Koncila, Ika, HKR) i svjetovnim medijskim izdanjima (Novi list, HRT, Nova TV, Kanal RI, Radio Rijeka, Hrvatski Radio…)

Nadbiskupijski Caritas brine i za mrežu župnih Caritasa gdje su vjernici pozvani u svojoj sredini pronaći potrebite i pomoći im, a  nadbiskupijski Caritas tu im je podrška i konkretna pomoć.

Caritas je osnivač Caritasova doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja „Sveta Ana“ a uz Riječku nadbiskupiju bio je osnivač i Hospicija „Marija Krucifiksa Kozulić“ koji s krajem 2020. g. djeluje kao zdravstvena ustanova s Nadbiskupijom kao jedinim osnivačem.

Suradnju i pomoć Caritas pruža i ostalim karitativnim ustanovama Riječke nadbiskupije, Prihvatilištu za beskućnike „Ruže sv. Franje“, Socijalnoj samoposluzi „Kruh sv. Elizabete“ te Kući utočišta sv. Vinka Paulskog i udrzi Depaul.