Riječki Caritas pomogao 100 školaraca

100 školaraca primilo je pomoćCaritasovu pomoć na početku školske godine primilo je 100 školaraca s područja Riječke nadbiskupije. Akcija isplate donacija učenicima za kupnju školskih udžbenika završena je posjetom djelatnika Caritasa župama Gerovo i Tršće u Gorskom kotaru 22. rujna. Caritas nadbiskupije Rijeka isplatu donacija od po 350 kuna svakom školarcu započeo je 10. rujna kao dio velike humanitarne akcije Hrvatskog Caritasa.

Pod nazivom „Spremni za dobro!“ Hrvatski Caritas želio je siromašnim obiteljima u Hrvatskoj pomoći u nabavi novih školskih udžbenika i školskog pribora za ovu školsku godinu. Za tu je svrhu akcijom sakupljanja starog papira od 10. do 30. lipnja prikupljeno 350.000 kuna čime su osigurana sredstva za pomoć za 1000 učenika i podijeljena biskupijskim Caritasima. Akcija se provodila u suradnji s trgovinama Lidl i Unijapapirom, a uključile su se brojne osnovne škole, župe i građani. Uz pomoć učenicima, ovom je akcijom Hrvatski Caritas želio pomoći razvijanju  odgovornosti za stvoreno i skrbi za okoliš te potaknuti snaženje zajedništva, solidarnosti i vjere da se zajedno svijet može mijenjati na bolje.

Od navedenog je iznosa Hrvatski Caritas 30.000 kuna uplatio riječkom Caritasu koji je dodao još 5.000 kuna kako bi 100 djece s područja Riječke nadbiskupije moglo primiti pomoć od 350 kuna za kupnju knjiga u započeloj školskoj godini. Stotinu jednokratnih donacija obuhvatile su djecu u svim dekanatima nadbiskupije. Većinu donacija školarci i njihovi roditelji preuzeli su u prostorijama nadbiskupijskog Caritasa u Rijeci, a u udaljene župe Gorskog kotara donacije su odnijeli djelatnici Caritasa i podijelili ih korisnicima prilikom susreta u župnim stanovima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.